Ja je maakt het mee. Zoals je misschien weet drum ik graag in mijn vrije tijd. Het is een hobby die uitgegroeid is tot een niveau waar je soms van denkt…. Maar ja dat mag met hobby’s. Muziekinstrumenten zijn nou niet bepaald goedkoop en dus een aanschaf die je niet zo maar doet. Even geleden had Roland zijn nieuwste drumkit uit. De TD30 een instrument waar je toentertijd een bedrag met 4 nullen voor nodig had.  En ja dat bedrag wilde ik er aan uitgeven. Vol goede moed ging ik naar een grote muziekwinkel in het zuiden van het land. Ja want daar stond de gloed nieuwe TD30 in zijn volle glorie opgesteld. In de winkel aangekomen stond ik vol bewondering dit prachtige instrument te bekijken, en er lagen stokken bij. Dit gaf me de indruk dat ik er even op mocht spelen. En dat deed ik dan ook.

Ik was lekker aan te jammen maar vond het toch wel vreemd dat er geen verkoper langs kwam om te vragen hoe ik hem vond spelen. De tijd ging voort het was best druk in de winkel maar ik bleef spelen tot mij het gevoel bekroop van HALLOOOO! ik ben een klant. Uiteindelijk liep er een verkoper langs de drumkit waar aan ik vroeg, kun je me even helpen? De man zag er wat gehaast uit en gaf me niet de indruk dat hij tijd voor me wilde nemen. Maar ja. Ik probeerde nog wat te zeggen over mijn drum ambities en wat niet meer zei. Het gesprek bleef oppervlakkig  tot ik de vraag stelde wat kost het drumstel eigenlijk. Toen zei de verkoper daar moet je nog wel even voor sparen.

Dat was voor mij de emmer die overliep. Ik stapte op reed naar huis met een gevoel wat is me nu overkomen.

Thuis aangekomen heb ik de lokale muziekwinkel gebeld en de TD30 besteld zonder enige twijfel of onderhandeling.

Verkopen is een vak met passie die in je genen moet zitten.