Kennen jullie het boek “The Secret” van auteur Rhonda Byrne? Een ongelofelijk knap boek met een duidelijke rode draad. Met een positieve mindset alles te overwinnen is. Lang niet iedereen staat achter deze gedachte. Het boek wordt dan ook vaak bekritiseerd. Het geheim bestaat uit een centrale natuurwet zoals Byrne het noemt. Volgens haar zijn gedachten de primaire oorzaak van alles. Misschien klinkt dat wat vreemd, maar alles bekritiseren is gemakkelijk. Veel moeilijker is een positief mens van jezelf te maken. En ik weet als geen ander dat met een positief zelfbeeld je bergen kan verzetten. En ondanks dat positieve zelfbeeld heb ik ook van die gebeurtenissen waarin je je afvraagt waarom is dit in hemelsnaam gebeurt.

Toen ik dit boek met een goede bekende besprak die 100% gelooft in de positieve zelfmaakbaarheid van de mens vroeg ik hem hoe hij kijkt naar negatieve gebeurtenissen . Hij heeft zelf een bedrijfsongeval meegemaakt wat hem fysiek heeft getekend.

Hij vertelde mij het volgende: Ik heb in het verleden iemand gekend die door een ongeluk niet meer zijn werk kon uitoefenen. Dit resulteerde in een 100% arbeidsongeschiktheid. Als ik naar die persoon keek  wat voor invulling hij aan zijn leven had gegeven was ik daar altijd jaloers op.

Zijn positieve gedachte aan die persoon was volgens hem het gevolg van zijn bedrijfsongeval. Als je die gedachte binnen laat komen kwam hij voor mij uit een volledig onverwachte hoek.

Waar het mij omgaat is niet zo zeer de ernst van zijn bedrijfsongeval maar meer zijn positieve mindset. Hoe kun je zo’n gebeurtenis een plaats geven vanuit een positieve mindset. Ik zelf geloof 100% in de kracht van een positieve mindset. Maar deze uitspraak heeft nog vaak in mijn hoofd rond gedraaid.

Alles begint dus met een positieve mindset. Vandaar dat OTB dit belangrijk punt verwerkt heeft in  het trainingsmateriaal.

Welke positieve gevolgen hebben jou handelen. Begin bij alles wat je onderneemt met een helder beeld wat je uiteindelijke bijdragen zal zijn. Of kort weg wat is je positieve “End in Mind”.

Wat wil ik bereiken in het leven. Hoe kan ik zonder eigen gewin mijn klanten helpen?  Van binnen naar buiten treden noemen we dat bij OTB.

Ik ben er van overtuigd dat met een intrinsieke positieve “End in Mind je succes en  de daaraan gekoppeld financiële middelen vanzelf naar je toe zullen komen.